Bara vanligt vatten

Hej!
Jag heter EvaMarie Disby och jobbar som undersköterska på Falu Lasarett. Sedan barnsben har jag haft en dröm om att kunna hjälpa Afrikas folk. Jag närde den drömmen under hela min uppväxt. Jag planerad att utbilda mig till barnmorska för att kunna åka och jobba som missionär där. Jag var på god väg med min utbildning, men annat missionsarbete tog vid. Det blev aldrig Afrika och jag trodde att jag förlorat min dröm. Hösten 2011 träffade jag en Kenyan som vädjade om hjälp att skaffa fram vatten och en vän sa till mig – ”Tro på dina drömmar!”
Dessa två människor väckte liv i min dröm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Någon vecka efter mötet med Masajen var jag på väg till jobbet och bar min matlåda i en genomskinlig fruktpåse. En sådan man tar frukt i på Ica och slänger när man kommer hem. Ide till detta projekt föddes den dagen! Vi ska göra en väska att bära matlådan i och samla in pengar för Afrikas törstande.
Inte bara jag kommer kunna bli ”barnmorska” i Afrika.
Vi kan alla, tillsammans hjälpas åt att föda fram nytt liv!

VATTEN ÄR NYCKELN TILL ALLT!
Det är torka i stora delar av Afrika! Folk behöver vatten.

I STORA DRAG SER PROJEKTET UT SÅ HÄR:
Projektet riktar sig till Södra Kenya. Inte långt bort från Nairobi ligger ”Masajland” vid foten av Kilemanjaro. Där bor Masajerna och flera andra stammar. Regnet uteblir, folket får inga skördar av de livsviktiga grödorna majs och bönor.

Vi får vara med att bygga dammar! Centrumkyrkan i Falun som jag är med i har sedan början av 70-talet haft missions och biståndsarbete bland masajerna. Biståndsprojekten är  bl.a en sjukvårdsklinik, barnhem, förskolor som nu fungerar  med infödd personal, och fadderverksamhet.

För att detta projekt ska kunna genomföras och för att ni tryggt ska se att allt går rätt tillväga, har jag förankrat detta i församlingens biståndsarbete.  Det är nödvändigt att ha ett organisationsnummer och alla pengar kommer att förmedlas genom deras omsorg.
Alla pengar kommer genom våra kontakter kunna förmedlas utan mellanhänder och omkostnader.

Vi har tagit fram och säljer en liten väska.
Den är av ett material som kallas PP wowen, plastaktig med tyghandtag
Färgen på väskan är  Kenyas flaggas färger. Svart, röd, vit och grön.
Loggan “bara vanligt vatten” är  tryckt på fram och baksidan av väskan.
På ena kortsidan av väskan stå det kort om projektet och på den andra sidan har de större sponsorerna fått sina namn tryckta.

I mitten av augusti 2012 fick vi hem 2900 väskor.

Alla pengar som vi får in på försäljningen går oavkortat till projektet.
När alla väskor är sålda kommer vi kunna förmedla över 140.000 kr till dammbygge i Kenya.

Om du går vidare här på hemsidan, till “Väskorna har kommit” kan du se hur den ser ut.

Klicka här om du vill ge en gåva till projektet.